Ad

Slider

Güdül'de Doğaya Seyehat

Türkiye'nin eşsiz doğasını keşfetmek ve zengin lezzetleri tatmak isteyen Gezginler köy evlerinde tarımsal üreticilerle buluşuyor. Hem kültürlerini hem de yerli tanıma fırsatı buluyorlar...

Düşünsenize odaya dolan günü Sabahın erken saatlerinde uyandırıyor. Hoş kokulu sabunlu çarşaflardan sıyrılıp pencereyi açıyorsunuz, oksijen ciğerlerinize dolarken gözünüzde Bayram ediyor. Uzakları görerek doğanın güzelliği karşısında adeta neşeleniyorsunuz.

Kahvaltıda ev yapımı doğal reçeller, marmelatlar, tereyağları, ekmekler ve bazlamalar... Şifalı otlar... İşte iştahınızı açılmış mis gibi bir yerel lezzeti ile karşı karşıyasınız.

Hazırlanıp çıkıyorsunuz bu sefer doğayı keşfedecek yorulama kadar yürüyecek ama yine de doymayacaksınız. Aslında alternatif turizmin yaygınlaşması ile birlikte seyahati sevenler doğallığa, yerele, kırsala merak etmeye başladılar. Agro turizmde bunun önemli noktalarından biri olarak öne çıktı.

Türkiye'nin eşsiz doğasını keşfetmek isteyenler köy evlerinde pansiyonlarla kalırken çeşitli desteklerle eğitimler verilmesi köylerin tek gelirler elde etmesi doğal yaşamın yaygınlaşması daha cazip hale geldi. Öyle ki lüks otellerde veya restoranlarda bulamayacağınız lezzetleri burada bulabiliyorsunuz. Diğer yandan otellerin soğuk sıradan kurallı ortamından da sıcak bir aile ortamında bu lezzetleri tatmak cazip geliyor. Agtoturizmde sadece lezzetleri tatmış olmuyorsunuz. Hem sizinle yakından ilgilenen Ev sahiplerinin size rehberlik etmesi ve bitkiler hakkında yöresel lezzetler hakkında bilgi vermesi ile Bilginiz ve tecrübeniz oluyor. Hem gelen Seyyahlara anlatılan kültürel zenginlikler sahip çıkılmış oluyor.

Agroturizmin en büyük sıkıntısı israfa yer vermemesi ve aşırı Konfor ortamından uzak bir yaşam sağlamasıdır. Tuvalet veya ısınma gibi konularda köy hayatının zorlukları ile hemhal olmak kolay olmasa gerek...

Doğal yaşam atölyeleri ve doğaya Seyahat eğitimleri ile kendilerini geliştirmiş bu köylüler aslında hepsi birer doğal yaşam üreticisi... Mesela meksika domatesi (tomatello) dahil domatesin en az 5 türlüsünü, fasulyenin yerel türlerini görmeniz mümkün. Tohumlar atalık tohumdan olduğunu unutmayalım.

Patlıcanlı pekmez, kuşburnu marmelatı, reyhan şerbeti gibi şifalı lezzetleri de unutmayalım. Şırdan peynir, tam tahıl Akdeniz ekmeği gibi ekmekler efsane lezzetler.



0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mega Menu

blogger
© www.beslersifa.com | Her hakkı sağlıklıdır.
Coded by @suleymancetinx | ile yapılmıştır.