Ad

Slider

TADYA Kahvaltı Şenliği 14 Eylül’de Gerçekleşti

Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi (TADYA) olarak her yıl düzenlediğimiz geleneksel kahvaltı şenliğimizi, 14 Eylül Cumartesi günü Süvari Çayı kıyısındaki Süvari Ekokamp alanında gerçekleştirdik. Sabah 10:00’da başlayan etkinliğimize katılan misafirlerimiz, TADYA üreticilerinin doğal ürünlerinden hazırlanan ikramların tadını çıkararak keyifli bir kahvaltı yaptılar. Kahvaltı ücretleri, TADYA’nın iç denetim çalışmaları kapsamında pestisit testleri için kullanıldı.

Kahvaltı sonrası misafirlerimiz, Süvari Çayı kıyısında ve köyde vakit geçirip köylüler ve TADYA üreticileriyle tanışma fırsatı buldular. Aynı zamanda, çiftlik ziyaretleri yapılarak doğal üretim süreci hakkında bilgi sahibi olundu ve misafirler, doğal ürünlerden satın alma imkânı elde ettiler.

TADYA olarak uzun süredir köyümüzde doğal üretimi artırmak, çevreyi korumak ve kırsal turizmi yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyorduk. Bu etkinlikle şehirdeki destekçilerimize aracısız bir şekilde ulaşmayı başardık. Etkinliğimizde, köy ve TADYA hakkında çeşitli bilgiler www.tahtaciorencik.org web sitemizde de paylaşılmıştı.

Etkinlik sırasında toplu ulaşım sağlanmamış, katılımcılar köye kendi araçlarıyla gelmişlerdi. Şenliğe katılım için kayıt zorunluluğu olmasa da katılanlar, planlama yapmamız adına isim ve katılımcı sayısını önceden bildirmişti. Gün boyunca gerekli duyurular ve bilgilendirmeler Whatsapp koordinasyon grubundan paylaşılmıştı.

Katılımcılarımıza atık çıkarmamak adına piknik örtüsü, tabak, çatal, kaşık ve bardaklarını beraberlerinde getirmeleri rica edilmişti. Kahvaltı sonrası köy pazarı gezilmiş, çiftlik ziyaretleri yapılmış ve gün sonunda köyde yapılan bir değerlendirme toplantısı ile etkinlik sona ermişti.

Programımız:

  • 10:00-12:30 Süvari Çayı kıyısında eko-kamp alanında sabah kahvaltısı
  • 12:30-13:00 Tanışma ve TADYA ile ilgili bilgilendirme
  • 13:00-14:00 Süvari Çayı kıyısında gezinti
  • 14:30-18:00 Köy pazarı ve çiftlik ziyaretleri
  • 18:00 Değerlendirme toplantısı

Etkinlikte katılımcılar, kendi su mataralarını, oturmak için kilim ve oturaklarını, kişisel tabak ve çatal-bıçak takımlarını getirmişlerdi. Aynı zamanda, çocuklar için Süvari Çayı’nda suya girme fırsatı sunulmuştu. 

Etkinliğe katılan herkes, köy halkı ve TADYA üreticileriyle unutulmaz bir gün geçirdiler.

Köy rehberi:

https://tahtaciorencik.org/koy-ziyaret-rehberi/?fbclid=IwAR0PxdDAHFd3UKHLMiIuLKa1JAqHFAAM9QMOQ9lO07tlf_7TzBHi0JPlmW4

Köyden alışveriş için tadya ürün liste ve fiyatları:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vThUf56TKztv4wPTWEjIdI_PSKXV1MFbM-bvy65Ujipv4WWzWaFnJLS_-8Xy4cZRcYbkg6N3quLzFsA/pubhtml?gid=1525126677&single=true















0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mega Menu

blogger
© www.beslersifa.com | Her hakkı sağlıklıdır.
Coded by @suleymancetinx | ile yapılmıştır.