Ad

Slider

Şifalı Yolcuğumuz Başladı...

Şifalı yolculukta biraz çiçek böcek, biraz muhabbet, biraz atıştırmalık, biraz yemek, biraz açıkhava da demlenmiş çay nasiplendik, biraz gayrete şahitlik ettik. Anadolu'nun şirin bir yeri #Güdül'deydik. 

Öncelikle yol üstünde lavanta bahçesini ziyaret ettik, lavanta hasadına şahitlik ettik ve bol fotoğraf çekildik. Üreticisinden lavantadan ve lavanta yağından temin ettik.

İkinci durağımız Güdül ilçe merkezi oldu. Tarihi Güdül dükkanlarını ve konaklarını ziyaret ettik. Leblebicilerin son kalan temsilcisi İsmail ustayı yine sakin sakin ve çeşit çeşit leblebiler üretirken bulduk. Sıcacık taze leblebiden tadarken akşama biraz paketlettik. Yıllanmış makine ve tekniklerini bize tek tek anlattı. Leblebinin mideye şifalı olduğunu da bir kenara not ettik.

Yolumuzun üçüncü noktasında Tahtacıörencik köyünden Münire ablanın mekanı oldu. Ahşap Konağın balkonunda ıspanaklı gözleme ayran keyfi bir başka olduğunu da ifade edelim. Durmuşların çiftliğini ziyaret ettiğimizde binbir çeşit bahçe oldukça dikkatimizi çekti. Mevsiminde olan temel ihtiyaçlarımızı temin ettikten sonra bol fotoğraf çekildik ve bol sohbet ettik.

Topluluk Destekli Tarım Üreticileri yani Tahtacıörencik doğal yaşam üreticileri (Tadya) ile hem hal olmak ve onların bu gayretine şahitlik etmek oldukça muhteşemdi. Reçel, turşu, marmelat gibi ürünlerini de pek beğendiğimizi söyleyelim. Bu arada siz de sipariş vererek doğal tarım üreticilerine destek olabilir ve bu lezzetlerin keyfine bakabilirsiniz.

Dördüncü yani son şifalı kapı Helva ve Şekerleme dükkanı oldu. Yılların maharetli elleriyle yapılan yazlık helva oldukça tatlı şeylerle dopdolu. Tadına bile bakmanız yerinde olur.

Sipariş; https://tahtaciorencik.org/tadya-ureticileri-ve-urunleri/

#Şifayolu yolculuklarımız devam edecektir.

Bize eşlik etmeye devam ediniz. Atölyede eğitimler devam edecektir.


#ŞifaYolu #SGPTurkiye

#BeslerŞifaAtölyesi

#YeşilOrmanOkulu

#TıbbiveAromatikBitkiler #aromaterapi #fitoterapi

#Ekoturizm #Etnobotanik
























0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mega Menu

blogger
© www.beslersifa.com | Her hakkı sağlıklıdır.
Coded by @suleymancetinx | ile yapılmıştır.